אודות יהודים משיחיים,הברית החדשה,וישוע המשיח.

ישו למתקדמים

המכללה למקרא בנתניה, שתחל בקרוב את שנת הלימודים, דומה לכל יתר המוסדות האקדמיים בארץ, למעט הבדל אחד.
זהו המוסד היחיד בארץ המכשיר ישראלים לשמש רועים רוחניים בקהילות המשיחיות ולהפיץ את תורתו של ישו.
ארגון יד לאחים: "מדובר בארגון מיסיונרי"
27/09/2011
כניסה למכללה
כניסה למכללה

בעוד חודש תחל השנה האקדמית. מאות אלפי סטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה יגיעו לכיתה, נרגשים כמו תלמידי כיתה א׳, ויתחילו לימודים לקראת תואר אקדמי. בין שלל המוסדות האקדמיים בולט בנוף מוסד אחר ומיוחד: המכללה למקרא, ששוכנת באזור התעשייה קריית אליעזר קפלן.

המכללה היא המוסד היחיד בארץ שמכשיר רועים רוחניים (כמרים, אם תרצו) בקרב הקהילות המשיחיות בישראל.

המכללה דומה למוסדות רבים בארץ: שפת הלימוד היא עברית, חבר'ה צעירים לומדים יחד, המרצים הם בעלי השכלה אקדמית והתואר הניתן בסופו של דבר הוא תואר ראשון או שני. אך כאן, פחות או יותר, מתחיל ונגמר הדמיון למוסדות אקדמיים רגילים. הלימודים במכללה פתוחים אך ורק ליהודים משיחיים, שאימצו את האמונה בישו (ישוע, כשמו בקרב מאמיניו), ומבקשים להתפתח ולשרת בקהילותיהם.

״חזון המכללה הוא להכשיר ולבנות את הדור הבא של המנהיגים המשיחיים עבור עם ישראל והעולם כולו״, נכתב באתר המכללה.

תואר בייעוץ והטפה

שום דבר בלוגו של המכללה למקרא (המכונה גם ״המכללה הישראלית למקרא) אינו מסגיר את אופיו של המוסד. המילים ״המכללה למקרא״ בפונט ישראלי מודרני על רקע עץ זית ענף - המזכיר את הלוגו הצברי כל כך של רשות הגנים הלאומיים - מעבירות מסר של מוסד ישראלי לכל דבר.

רק עיון מעמיק באתר המכללה מגלה כי לא מדובר בעוד מוסד אקדמי בנוסח המכללה האקדמית בנתניה, אלא בגוף דתי, המכשיר רועים רוחניים.

״המכללה למקרא משרתת את מגוון הקהילות המשיחיות בישראל, מכל הזרמים״, נכתב באתר. ״בשנים האחרונות למדו במכללה למקרא עשרות סטודנטים יהודים־משיחיים וערבים־משיחיים מכל הרקעים וגווני הקשת - בשפה העברית. סטודנטים אלה משרתים בקהילות ובגוף המשיח ומיישמים את מה שלמדו בשירות פעיל".

המכללה פועלת כ־20 שנה, ולפני כמה חודשים עברה למעונה החדש ברחוב דוד פנקס בנתניה. המוסד מעניק תארים אקדמיים (שאינם מוכרים בישראל) לבוגרים. הלימודים כוללים ארבעה מסלולים: תוכנית ״ביכורים״ המקבילה למכינה האקדמית באוניברסיטאות; תארים ראשון ושני במקרא, הכוללים דגש על ״שירות משיחי״, קרי הנהגה רוחנית בקרב הקהילות השונות; תואר שני בלימודי שירות. למרות השם, מדובר בתוכנית המכשירה את הסטודנטים בתחומים של הוראה, הטפה, ייעוץ, ניהול ומנהיגות משיחית ומעניקה תואר שני בייעוץ. גם כאן מדובר בתוכנית ייחודית, המיועדת להכשיר את הסטודנטים לשמש כיועצים רוחניים.

בראש המכללה עומד ד״ר ארז צורף. באתר המכללה טוענים ראשי המכללה כי אין למוסד קשר עם גוף נוצרי כלשהו,וכי מדובר במוסר ישראלי משיחי עצמאי לחלוטין.

פעילות המכללה, יש לציין, אינה מנוגדת לחוק. הפעילות המיסיונרית בישראל מעולם לא נאסרה. במדינה דמוקרטית אי אפשר לפגוע בחופש הדת והמצפון של אנשים. עם זאת, ראוי לציין כי למכללה יש מטרה אחת: לקדם את המיסיון בישראל.

הקבלה ללימודים מותנית בהמלצה של אחד מ״זקני העדה״ - כינוי לבכירי הקהילה המשיחית. במסגרת הליך הקבלה ללימודים נשאלים המועמדים לאיזה שירות משיחי (קרי פעילות של הטפה והנהגה רוחנית) הם מצפים להשתלב בתום לימודיהם.

בארגון יד לאחים, הפועל נגד פעילות מיסיונרית בישראל, רואים במכללה חוד חנית של הפעילות המיסיונרית בקרב הישראלים. בנימין קלוגר, מראשי המאבק במיסיון, אומר כי המכללה נוסדה על ידי Pentecostal Assemblies of Canada, ארגון מיסיונרי השייך לאחד הזרמים הפרוטסטנטיים.

״צריך להכיר את היסוד של המכללה הזאת״, הוא אומר. ״מי שייסד את המכללה הישראלית למקרא זו קהילה משיחית בירושלים, שנקראת ׳מלך המלכים׳. מדובר בשלוחה של Pentecostal Assemblies of Canada. יש להם מיסיונרים בישראל, ואנחנו יודעים שאותה קהילה משיחית ייסדה את המכללה. המטרה של הגופים האלה היא להכשיר אנשים כמנהיגים נוצריים שיפיצו את הנצרות בישראל. זו מטרת הגופים האלה״.

יש להם הצלחה?
״האנשים שבאים ללמוד במכללה כבר קשורים לקהילות משיחיות. רוב האנשים שלומדים שם עוזבים לחו״ל ומנסים לעבוד שם, כי שוק הדתות והכתות הוא שוק כלכלי, ובחו״ל יש יותר מה לעשות מאשר בישראל".

כמה יהודים משיחיים יש בארץ?
״בסביבות ל-10,000. כל יהודי יקר לנו, אז זה המון. היעדים שלהם הם בעיקר אוכלוסיות חלשות, ואפשר לראות שהם מפתחים ארגונים לנזקקים במטרה ללכוד אותם לרשתם".

מלגות לסטודנטים

כאשר קלוגר, נוצרי שהתגייר, מדבר על האופי המיסיונרי של המוסד הוא מתכוון בין השאר לפנייה הישירה לקהל הישראלי באתר.

״שכר הלימוד במכללה עבור סטודנטים ישראלים זול משמעותית בהשוואה למכללות פרטיות בישראל. כל סטודנט ישראלי לתואר ראשון זכאיל־50 אחוז מלגה משכר הלימוד. סטודנטים ישראלים הנרשמים לתוכנית הביכורים זכאים למלגה של 70 אחוז משכר הלימוד״, נכתב באתר.

באתר מופיעים גם סיפוריהם האישיים של הסטודנטים והבוגרים, המספרים על דרכם לאמונה המשיחית ולמכללה למקרא.

״ישראל היא בבירור יעד לפעילות מיסיונרית", מבהיר קלוגר. ״פאולוס (אחד משליחי ישו וממייסדי הנצרות) כותב בברית החדשה שקודם כל צריך ללכת ליהודי. לכן הם פועלים בישראל בצורה אינטנסיבית. יש כאן יותר מיסיונרים מאשר במדינות גדולות כמו סין, כי היהודים הם הקהל המועדף. הנצרות המשיחית מאוד מיסיונרית. יש לה הוצאת ספרים בשם ׳קרן אחווה משיחית׳, ואחד הספרים שהם מפרסמים מביא כי הייעוד של הקהילה המשיחית הוא להכריז על המשיח באוזני האובדים, שהם כל מי שלא מאמינים בישו. זו המטרה שלהם״.

ד״ר צורף, נשיא המכללה, סירב להגיב לכתבה.

הדפס